Parodontologie

Parodontologie

NOU!!! TRATAMENT LASER PENTRU BOALA PARODONTALA!

Boala parodontala, incluzand gingivita si parodontita reprezinta infectii grave ale gingiilor, care lasate netratate, pot duce la pierderea dintelui afectat. Cuvantul “parodontal” inseamna din punct de vedere stomatologic “in jurul dintelui”, spatiul din jurul dintelui. Boala parodontala este o infectie cronica bacteriana care afecteaza gingiile si osul in care este fixat dintele. Boala parodontala poate afecta unul sau mai multi dinti. Punctul de plecare il reprezinta placa bacteriana de pe suprafata dintelui.

Acumularea de placa bacteriana datorata unei igiene necorespunzatoare duce rapid la prima forma de afectare a parodontiului marginal (tesutul de sustinere al dintelui) – gingivita. In aceasta forma, gingiiile se inrosesc, se umfla si sangereaza foarte usor.  Aceasta forma a bolii parodontale este reversibila cu tratament adecvat stomatologic si o igiena orala foarte buna.

Gingivita netratata poate duce la parodontita.

boala parodontalaCu timpul, placa bacteriana se intinde pe toata suprafata dintelui si spre radacina; toxinele produse de bacteriile din placa bacteriana continua sa irite gingiile; aceste toxine stimuleaza un raspuns inflamator cronic din partea organismului, iar tesuturile  si osul din jurul dintelui (care reprezinta suportul dintelui in osul maxilar) sunt distruse. Gingiile se separa de dinte, formand pungile parodontale (spatii dintre dinte si os), care cu timpul se vor infecta. Cu cat boala progreseaza, pungile parodontale se adancesc, iar osul si tesuturile parodontale sunt distruse. Aceasta este forma cronica a parodontitei. De obicei, aceasta faza a bolii, nu are semne clinice dureroase. Dintele capata insa mobilitate si va trebui extras.

Daca prezentati astfel de simptome este necesar un tratament parodontal, care include:

  • detartraj, periaj profesional, air-flow
  • chiuretaj supra si sub gingival
  • tratament laser.
Powered by WordPress | Designed by: heartburn remedies | Thanks to penny stocks, web design firm and seo jobs