Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

1.Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil. Implantul dentar este de fapt un surub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele/dintii lipsa de pe arcada.

2.Cine poate beneficia de un implant dentar?

Orice pacient cu o stare de sanatate buna, fara afectiuni grave decompensate: hepatice, metabolice, renale, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic si de semenea orice pacient cu o igiena orala foarte buna.

3.Implant dentar sau lucrare protetica clasica?

Atunci cand nu stiti sa decideti ce tip de lucrare sa alegeti (lucrare protetica pe implant dentar sau lucrare protetica clasica) este bine sa stiti care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante.
Avantajele implantelor dentare  sunt: nu se sacrifica integritatea dintilor vecini sanatosi; lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali; rata de succes este cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice; nu se cariaza, nu corodeaza; sunt alegerea ideala in cazul pacientilor care nu au alta solutie decat o proteza mobila. Ca dezavantaje ar fi costul ridicat, durata tratamentului este mai lunga, dar necesita mai putine sedinte, si faptul ca necesita o igiena orala riguroasa, fara de care exista riscul pierderii rapide a implantelor.
Avantajele lucrarilor protetice clasice sunt: cost mai scazut al tratamentului, durata tratamentului este scurta (maxim 1 luna), adaptare marginala perfecta, etanse dupa cimentare iar ca dezavantaje ar fi: sacrificarea dintilor vecini integri, dintii stalpi se cariaza in timp; exista posibilitatea aparitiei complicatilor pulpare oricat de corect ar fi tratamentul endodontic la nivelul dintilor stalpi; exista posibilitatea aparitiei complicatiilor parodontale in lipsa igienei riguroase.
La ora actuala, implantologia ocupa un loc de frunte in stomatologia moderna, tocmai datorita multiplelor avantaje pe care le ofera; se adreseaza atat tinerilor cat si pacientilor varstnici si ofera solutii de tratament simple, sigure si confortabile pe care protetica simpla nu le rezolva in totalitate. Implantologia, ca practica curenta prin tehnicile de ultima ora care se folosesc, vine in sprijinul pacientilor sigur si eficient corectand defectele osoase si lipsa dintilor.

4.Ce inseamna elevarea sinusului maxilar?

In cazul unei oferte osoase insuficente, printr-o tehnica chirurgicala speciala se face o augumentare osoasa si ridicare a membranei sinuzale in vederea inserarii unui implant de dimensiuni suficiente in zona respectiva. De obicei aceasta tehnica este necesara la pacientii care au suferit extractii dentare cu mult timp in urma; in urma acestor extractii sinusul maxilar a coborat pentru a ocupa locul dintilor extrasi.

5.Cum stiu ca am nevoie de un tratament de canal?

Aveti nevoie de un tratament de canal daca aveti urmatoarele simptome : durere spontana si care nu trece nici la calmante, durere la masticatie sau la strangerea dintilor, sensibilitate la cald, rece, dulce, carie profunda, uneori aparitia unui abces.

6.De ce am nevoie de un tratament de canal?

Atunci cand pulpa dintelui este infectata, nu mai exista posibilitatea de vindecare, imbolnavirea fiind ireversibila. Cea mai frecventa cauza de imbolnavire a pulpei dintelui o reprezinta fie o carie foarte profunda, fie o fractura dentara. Pulpa este atunci expusa la bacteriile din saliva care vor cauza infectarea acesteia. Un tratament de canal corect efectuat duce la salvarea dintelui bolnav, iar fara tratament de canal, atunci cand pulpa dintelui este infectata, se poate ajunge la pierderea dintelui.

7.Ce inseamna albirea dintilor?

Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare (coloratii) usoare si moderate aparute pe dintii vitali si devitali. Albirea dintilor vitali consta in aplicarea produselor de albire pe suprafata smaltului dentar fara a afecta coloratia dentinei. Albirea dintilor devitali (fara pulpa) se face prin aplicarea produselor de albire in camera pulpara.
Metodele de albire cunoscute sunt:
a) albirea in cabinet- rezultatele sunt mult mai rapide,
b) albirea la domiciliu “home bleaching” care se executa acasa de catre pacient cu conditia ca acesta sa fie initiat de un medic sau de o asistenta. Procesul de albire dureaza mai mult, aproximativ 1-2 saptamani, dar protejeaza smaltul dentar; primele efecte sunt vizibile dupa 3-4 zile.

8.Care sunt efectele secundare in cazul in care fac albirea dintilor?

Efectul secundar cel mai intalnit dupa albirea dintilor este aparitia unei hipersensibilitati dentare temporare la rece, dulce, cald, hiperensibilitate ce dispare odata cu intreruperea tratamentului; se recomanda inaintea tratamentului de albire tratarea tutoror cariilor superficiale si profunde si efectuarea unui process de fluorizare. Mai pot aparea iritatii ale gingiei, pete albe pe gingie, senzatia de greutate in stomac datorita inghitirii unei cantitati de substanta.

9.Cat timp dureaza efectul procesului de albire?

Efectele albirii dureaza aproximativ 3 ani, dar variaza in functie de persoana. Efectul se va pastra mai putin daca sunteti fumator, daca mancati sau beti produse care pot pata dintii.

10.Imi pot vizita medicul stomatolog in timpul sarcinii?

Da. In timpul sarcinii apar modificari in organism care pot sa afecteze si dintii. Este de preferat sa se evite manoperele stomatologice, mai ales cele sangerande si anestezia, in primele 3 si ultimele 3 luni de sarcina. Totusi, daca apare o urgenta sau o durere puternica este indicat sa va prezentati la medical stomatolog pentru a gasi o rezolvare.

11.De ce imi sangereaza gingiile?

Sangerarea gingiilor apare atunci cand dintii sunt incarcati cu placa bacteriana si tartru, in cazul unei gingivite, parodontite, in timpul sarcinii (datorita modificarilor hormonale care apar in organismul dvs).

12.Ce sa fac atunci cand imi sangereaza gingiile?

Sangerarea gingiilor apare atunci cand dintii sunt incarcati de placa bacteriana, tartru, tesut de granulatie. Este bine sa va prezentati la medicul stomatolog pentru control si detartraj, periaj profesional, tratament al gingiilor, air-flow. Cabinetul nostru recomanda efectuarea acestor manopere la un interval de 6 luni.

13.Este bine sa scot molarii de minte chiar daca nu au aparut pe arcada si chiar daca nu ma dor?

Molarii de minte sunt dinti nefunctionali, periajul in zona respectiva este dificil, in general nu exista spatiu pe arcada pentru ca ei sa erupa total. Tocmai pentru ca nu exista spatiu pe arcada pentru ca molarii de minte sa erupa, ei imping in dintii din fata pe care ii cariaza treptat. Se recomanda extractia molarilor de minte inca de la varsta de 16 ani pentru a preveni aparitia eventualelor complicatii. Exista si situatii cand molarii de minte pot ramane pe arcada: atunci cand au loc de eruptie, cand nu provoaca inghesuiri sau cand nu sunt cariati.

Powered by WordPress | Designed by: heartburn remedies | Thanks to penny stocks, web design firm and seo jobs